Dostupni linkovi

Melia: Srbija treba da bude srećna što ima BIRN i FHP


Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Tomas Melia izjavio je da bi Srbija trebalo da bude srećna što ima organizacije kao što su Fond za humanitarno pravo (FHP) i Balkanska istraživačka mreža (BIRN), jer je za svaku vladu bitno da sluša organizacije koje objavljuju važne informacije
i da preduzima mjere na osnovu tih informacija.

"Posao nezavisnih centara je da postavljaju neprijatna ili teška pitanja... a posao vlasti da sasluša informacije i iskoristi ih za donošenje odluka važnih za unapređenje rada vlade", rekao je Melia u intervjuu agenciji FoNet.

Melia je rekao da Srbija zaslužuje priznanje i zato što ima nezavisne kontrolne institucije, kao što je Zaštitnik građana.

Zaštitnik građana Saša Janković, kako je dodao, izgradio je reputaciju kvalifikovanog profesionalca sa dobrom ekipom saradnika, a ta reputacija je naglašena činjenicom da ga je parlament prije dvije godine ponovo izabrao za ombudsmana.

Govoreći o situaciji u medijima, Melia je naveo da je, i pored ekonomskih teškoća, važno da novinari budu usredsređeni na svoj posao.

XS
SM
MD
LG