Dostupni linkovi

Tajvan: U padu aviona u rijeku 12 mrtvih


Najmanje 12 ljudi je poginulo, a nekoliko desetina nestalo u padu putničkog aviona kompanije "TransAzija" u rijeku u Tajpeju, glavnom gradu Tajvana, prenijeli su državni mediji.

U letjelici se nalazilo 58 putnika i članova posade.

Dramatični snimci nesreće, koje je jedan vozač objavio na "Tviteru", prikazuju avion kako se naginje u blizini autoputa ubrzo po polijetanju.

Na televizijskim snimcima prikazani su putnici u prslucima za spasavanje kako plivaju i izlaze iz vode, prenio je Rojters.

Pripadnici spasilačkih ekipa prišli su u čamcima djelimično potopljenom avionu tipa "ATR 72-600" u pokušaju da pomognu onima koji su ostali unutra.

Prema posljednjim zvaničnim izvještajima, spaseno je 16 ljudi, što znači da je nepoznata sudbina još 30 lica. Među putnicima je bio 31 turista iz Kine.

Vrijeme je prilikom polijetanja aviona bilo vedro, a na televizijskim snimcima prikazano je oštećenje na obližnjem mostu, sa rasutim manjim komadima aviona.

"TransAzija" je treći po veličini avionski prevoznik u Tajvanu. Jedan njen avion tipa "ATR 72-500" srušio se pri pokušaju slijetanja na ostrvu Pengu prošle godine. Tada je poginulo 48 od 58 putnika i članova posade.

XS
SM
MD
LG