Dostupni linkovi

Rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti počinje krajem marta


Muzej savremene umetnosti u Beogradu raspisao je javni konkurs za građevinskog izvođača rekonstrukcije palate na Ušću kako bi, sa novom stalnom postavkom, ponovo bio otvoren za javnost 20. oktobra, kada se navršava i 50 godina od početka rada ove institucije.

Tender je otvoren do 9. marta, a stručna komisija za izbor najboljeg ponuđača će do 12. marta saopštiti svoju odluku o izvođaču, kako bi nakon perioda predviđenog za moguće žalbe, od 23. marta krenula dugoočekivana obnova sa rokom za završetak radova do 20. septembra, kažu u MSU.

Rekonstrukcija zgrade Muzeja savremene umetnosti podrazumeva kompletnu obnovu infrastrukture, enterijera i spoljašnjosti, a celovita dokumentacija o uslovima za izbor građevinskog izvođača, obimu i vrsti radova, objavljena je na Portalu javnih nabavki, kao i na sajtu MSU.

Uprkos otežavajućim vremenskim prilikama, u skladu sa terminskim planom privode se kraju radovi na sanaciji krova MSU, započeti decembra prošle godine, kao ključnog građevinskog preduslova za obnovu čitavog objekta, saopštavaju u Muzeju.

Premda je zatvoren za javnost od 2007. godine, MSU u kontinuitetu obavlja svoje delatnosti, otkupljujući radove i organizujući izložbe u Salonu muzeja savremene umetnosti, Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, Galeriji Petra Dobrovića, ali i u referentnim muzejima i galerijama u zemlji i inostranstvu.

XS
SM
MD
LG