Dostupni linkovi

Prekinuta istraga protiv News Corp


Američko Ministarstvo pravosuđa prekinulo je istragu protiv kompanije "News Corp " u vlasništvu medijskog mogula Ruperta Murdocha (Rupert Mardok) zbog prisluškivanja telefona u Velikoj Britaniji.

Američko tužilaštvo je istraživalo da li su novinari "News Corp " navodnim isplata britanskim policajcima narušili i antikorupcijske zakone u SAD.

Međutim, američko Ministarstvo pravosuđa saopštilo je da neće iznositi optužbe protiv ove kompanije i da zatvara istragu.

Ministarstvo pravosuđa u saopštenju ističe da "zadržava pravo da, u slučaju da dobije nove informacije, ponovo otvori istragu".

Tabloid "World News", koji je u vlasništvu "News Corp " i bio je u središtu skandala oko prisluškivanja, zatvoren je 2011. godine.

U Velikoj Britaniji su, protiv nekoliko novinara "World News", pokrenute krivične prijave prema optužbama za prisluškivanje telefona i davanje novca zvaničnicima javnih službi u zamjenu za ekskluzivne izjave.

Među onima čije su telefone prisluškivali novinari magazina "World News", bili su članovi kraljevske porodice i žrtve raznih zločina.

XS
SM
MD
LG