Dostupni linkovi

SAD: Otkazano više od 3.000 letova


Više od 3.000 letova otkazano je u ponedjeljak u SAD, zbog nevremena koje je donijelo snijeg, susnježicu i ledenu kišu u oblasti Velikih jezera i na sjeveroistoku zemlje, a u Bostonu je proglašeno vanredno stanje.

Najugroženiji su međunarodni aerodrom O'Her u Čikagu, NJuark u Nju Džersiju, La Gvardija u Njujorku i međunarodni aerodrom Logan u Bostonu, prenosi AFP.

U Bostonu je proglašeno vanredno stanje i škole su zatvorene, a u Njujorku, najvećem američkom gradu od osam miliona stanovnika, korisnici javnog prevoza su obaviješteni da su moguća kašnjenja.

Američka Nacionalna meteorološka služba saopštila je da će jak olujni sistem donijeti obilne snježne padavine, i to od 15-30 centimetara novog snijega u regionima od Velikih jezera do sjeveroistočne američke države Mejn.

Jako zimsko nevrijeme pogodilo je sjeveroistok SAD, što je druga snježna oluja za manje od nedjelju dana sa više 30 centimetara snijega na području Čikaga, javlja Rojters.

Agencija navodi da se do 15 centimetara novog snježnog pokrivača očekuje u Njujorku, a nove padavine se očekuje i u Bostonu, gdje je prošle sedmice palo 60 centimetara snijega.

XS
SM
MD
LG