Dostupni linkovi

Srbija:Odloženo suđenje Branku Lazareviću


Bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije, Branku Lazareviću danas je za 7. maj odložen početak suđenja zbog nedolaska jednog od optuženih u tom postupku.

U sudnici se nije pojavio optuženi načelnika Službe Uprave kriminalističke policije za specijalne istražne metode, Boris Gare ybog smrtnog lu;ja u porodici.

Lazareviću i još trojici optuženih danas je trebalo da počne suđenje zbog odavanja policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju grupe Darka Šarića, protiv koga se vode postupci za šverc kokaina i pranje novca.

Prvi put je suđenje odloženo novembra prošle godine, zbog štrajka advokata.

Lazarević je na zakazno ročište došao pola sata ranije, a neposredno pred početak suđenja u Specijalni sud je stigao i optuženi advokat Radovan Štrbac, protiv koga se vodi postupak i za pranje novca Darka Šarića.

Optužnicom je obuhvaćen i Radoljub Radulović zvani "Miša banana", koji je u bjekstvu i kome se sudi u odsustvu.

Lazarevićev novi advokat Veran Zečar danas je zatražio od sudskog vijeća da se ovaj postupak spoji sa dva postupka protiv Šarića, za pranje novca i šverc kokaina, što je sudsko vijeće odbilo.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito povjerljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu".

U optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal se navodi da je od Borisa Gare Lazarević dobijao informacije koje je prenosio Radovanu Štrpcu i Rodoljubu Raduloviću.

XS
SM
MD
LG