Dostupni linkovi

Glavaš stiže u Osijek, priprema mu se dobrodošlica


Osuđenik za ratne zločine Branimir Glavaš večeras se vraća iz Bosne i Hercegovine u Osijek, pošto je nedavno pušten iz mostarskog zatvora gdje je služio zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991.

U Osijeku je za 19 časova najavljen veliki koncert dobrodošlice na kojem se očekuju članovi parlamentarnog Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, čiji je Glavaš počasni predsjednik.

Glavaš je, kako su javili hrvatski mediji, oko podneva krenuo iz Drinovaca u BiH, gdje ima kuću, prema Hrvatskoj i to pošto je u zatvoru u susjednoj državi proveo više od pet godina.

"Vraćam se kući, danas je radostan slavljenički dan. Sutra je novi dan - kreću nove radne obaveze u smislu pravne bitke", rekao je Glavaš uoči puta, prenijela je Hrvatska radiotelevizija.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu u petak je podnijelo zahtev da se Glavašu odredi istražni zatvor dok čeka pravosnažnu presudu za ratne zločine. Prijedlog za određivanje istražnog zatvora Glavašu, koji ima državljanstva Hrvatske i BiH, podnijet je zbog opasnosti od bjekstva, ali i zbog činjenice da je prvostepeno osuđen na deset godina zatvora.

Po hrvatskom zakonu, svako ko je osuđen na pet ili više godina mora u zatvor do pravosnažnosti presude.

XS
SM
MD
LG