Dostupni linkovi

Japan: Pregovori o taocima na "mrtvoj tački"


Zamenik japanskog ministra spoljnih poslova rekao je da su pregovori sa džihadistima Islamske države koji su zapretili da će ubiti jordanskog pilota i japanskog novinara na "mrtvoj tački", prenela je japanska televizija NHK.

Jasihude Nakajama koji se nalazi na čelu tokijskog tima za rešavanje talačke krize u Amanu, rekao je sinoć novinarima u jordanskoj prestonici da nije bilo nikakvog napretka u pokušaju da se oslobode jordanski pilot Muat el Kaseasbeh i japnski novinar Kendži Got, preneo je AFP.

Zamenik generalnog sekretara Hirošige Seko, ključni saradnik premijera Abea, rekao je jutros da vlada još uvek čeka nove informacije o krizi sa taocima.

U audio poruci postavljenoj na internetu džihadisti su zapretili da će ubiti jordanskog pilota Muata el Kaseasbeha ako do četvrtka uveče ne bude predata na turskoj granici Iračanka Sadžida el Rišavi, prenela je agencija AP.

Jordanska vlada je u četvrtak saopštila da će osloboditi Iračanku, inače osuđenu na smrtnu kaznu zbog smrtonosnih napada u Jordanu 2005. godine, jedino ako dobile dokaz da je talac Jordanac živ.

XS
SM
MD
LG