Dostupni linkovi

Evropski pokret: Podrška Saši Jankoviću


Evropski pokret saopštio je da snažno podržava Zaštitnika građana Sašu Jankovića.

Evropski pokret u Srbiji ocenio je danas da se pokušajima diskvalifikacije značaja institucije Zaštitnika gradjana i ličnosti Saše Jankovića skreće pažnja javnosti sa indicija o postojanju prekoračenja ovlašćenja službe vojne bezbednosti u istrazi incidenta na Paradi ponosa.

"Smatramo da se time skreće pažnja javnosti sa zabrinjavajuće činjenice da Ministarstvo odbrane odbija da dostavi Zaštitniku gradjana tražena dokumenta, kao i sa činjenica da postoje indicije o prekoračenju ovlašćenja službe vojne bezbednosti u istrazi incidenta na Paradi ponosa, i o neovlašćenom praćenju aktivnosti pojedinih političkih partija", navodi se u saopštenju Evropskog porketa.

Evropski pokret u Srbiji je izrazio zabrinutost povodom opstrukcije i neprimerenog postupanja Ministarstva odbrane u vršenju dužnosti Zaštitnika gradjana u postupku kontrole u vezi sa incidentom tokom Parade ponosa.

Evropski pokret navodi da su pored pomenutog, dogadjaji u sredu tokom sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti, zajedno sa izjavama i
saopštenjima koji su usledili, demonstrirali veoma nizak nivo poštovanja institucije Zaštitnika gradjana i nepoznavanje njegovih ustavnih i zakonskih ingerencija od strane predsedavajućeg Odbora i poslanika vladajuće većine.

Evropski pokret u Srbiji snažno podržava Zaštitnika gradjana u vršenju Ustavom i zakonom definisanih nadležnosti i apeluje na državne organe da poštuju nezavisnost institucije koja se stara o zaštiti prava gradjana Srbije.

XS
SM
MD
LG