Dostupni linkovi

Razbijena zločinačka grupa za međunarodnu prostituciju


Zagrebačka policija razbila je međunarodnu zločinačku skupinu, koja je od jula pretprošle godine angažovala više djevojaka iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine radi pružanja ilegalnih seksualnih usluga u hotelima u Njemačkoj.

Policija je kriminalističkim istraživanjem obuhvatila deset osoba, od kojih pet, u dobi od 25 do 51 godine, tereti za zločinačko udruženje, a preostalih pet, u dobi od 30 do 40 godina, zbog prostitucije.

Zločinačko udruženje je, uz još četiri hrvatska državljanina, organizirao i vodio njemački državljanin s privremenom adresom u Hrvatskoj u čijoj su organizaciji prostitutke pružile najmanje 2000 seksualnih usluga po ukupnoj cijeni od 650.000 kuna.

U razbijanju lanca prostitucije, zagrebačka policija je u koordinaciji Uskoka, surađivala s njemačkom policijom, policijskim časnikom za vezu u njemačkom Veleposlanstvu u Zagrebu te bosanskohercegovačkom Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

Svi osumnjičeni su završili u pritvoru, a kazneno su prijavljeni Uskoku i zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu. Policija je utvrdila da se s pet osumnjičenih osoba, među kojima je organizator skupine, udružilo i više nepoznatih muškaraca i žena.

XS
SM
MD
LG