Dostupni linkovi

Predsednik Egipta vratio se u zemlju zbog napada na Sinaju


Egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi skratio je danas posetu Adis Abebi gde se održava samit Afričke unije i vratio se u zemlju zbog "terorističkih" napada na Sinaju u kojima je ubijeno najmanje 26 ljudi, uglavnom vojnika, saopštilo je egipatsko predsedništvo.

Grupa Ansar Beit al-Makdes, glavna grupa islamističkih pobunjenika na Sinaju i ogranak Islamske države u Egiptu, preuzela je odgovornost za jučerašnju seriju napada u kojima je u nastradao najveći broj pripadnika egipatskih bezbednosnih snaga u poslednja tri meseca.

"Posle terorističkih operacija na severu Sinaja sinoć predsednik je odlučio da skrati svoj boravak na samitu Afričke unije posle prisustvovanja sednici otvaranja i da se vrati u Kairo da prati situaciju", saopštilo je predsedništvo.

Najmanje 26 osoba, uglavnom vojnika, poginulo je juče u severnom delu Sinaja u napadu ekstremista, saopštili su bezebdnosni i lekarski izvori.

U napadima je takodje povredjeno najmanje 62 ljudi, od kojih devet civila.

Rakete su ispaljene na zgrade policije i vojske u El Arišu, glavnom gradu Severnog Sinaja, dok se drugi raketni napad dogodio u Rafi, na granici s Pojasom Gaze.

XS
SM
MD
LG