Dostupni linkovi

Srbija:Funkcioneri uhapšeni zbog korupcije


Policija u Srbiji je u nastavku akcije na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila više osoba koje su pripadale raznim političkim opcijama - SNS, DS i SPS.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je uhapšen član Glavnog odbora SNS-a Vladan Milošević, koji je ujedno i generalni direktor javnog preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja u Resavici" i još jedna osoba iz Beograda, zbog sumnje da su primali i davali mito.

Prema njegovim riječima, uhapšeni su prilikom primopredaje obilježenih novčanica, a nanijeli su štetu tom preduzeću od 1.6 miliona dinara (oko 13 hiljada eura).

Stefanović je rekao da je uhapšen i član Predsjedništa DS-a Milivoje Vrebalov koji je i bivši predsjednik opštine Bečej.

Prema njegovim riječima, u istoj akciji uhapšene su još tri osobe zbog sumnje da su izvršile niz malverzacija prilikom adaptacije objekta za djecu ometenu u razvoju, a koji nikada nije završen.

Stefanović je dodao da su raznim krivičnim djelima opštinu Bečej osumnjičeni oštetili za, po tadašnjem kursu, više od milion eura.

Ministar je dodao da je uhapšen i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milojević zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Prema Stefanovićevim rečima, Milojević je osumnjičen da je tom Fondu naneo štetu od 30 miliona dinara (oko 240.000 eura).

Stefanović je rekao i da je jutros u Nišu uhapšen bivši direktor preduzeća "Jugoistok" i predsednik Okružnog odbora SPS-a Igor Novaković zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Stefanović je dodao da je u tom slučaju uhapseno još pet osoba iz Niša, a da će još dva lica biti obuhvaćena krivičnom prijavom zbog sumnje da su omogućili privatnom preduzeća iz Niša da stekne protivpravnu imovinsku korist od 30 miliona dinara.

Stefanović je potvrdio pisanja medija da je uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP-a Vanje Vukića.

XS
SM
MD
LG