Dostupni linkovi

Đurović: Srbija će podržati akreditive Rusiji u PS SE


Šefica delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Aleksandra Đurović izjavila je danas da će poslanici iz Srbije podržati akreditive članova ruske delegacije u PS SE koji su osporeni zbog krize u Ukrajini.

"Mi smo i u aprilu dobili instrukciju da glasamo 'za' i verujem da će ovoga puta svi poslušati i podržati stav da se ruskim delegatima potvrde akreditivi i pravo glasa", rekla je Aleksandra Đurović za agenciju Beta.

Đurović je rekla da bi članovi delegacije isto glasali i da je u pitanju delegacija neke druge zemlje, s obzirom da su u pitanju izabrani predstavnici građana.

PS SE u aprilu je usvojila rezoluciju kojom se ruskoj delegaciji do kraja 2014. uskraćuje pravo glasa, a poslanici iz Srbije tada su različito glasali - tri glasa "za", tri "protiv" i jedan uzdržan.

Na početku redovnog zimskog zasijedanja Parlamentarne skupštine Savjeta
Evrope (PS SE) u Strazburu, juče su ponovo osporeni akreditivi članova ruske delegacije zbog Ukrajine,a PS SE sjutra će donijeti koančnu odluku usvajanjem rezolucije na osnovu izvještaja Nadzornog odbora.

Đurović je za Betu kazala da je Nacrt rezolucije još u izradu i da će "javnost sjutra na dan glasanja upoznati sa njegovim sadržajem".

XS
SM
MD
LG