Dostupni linkovi

Priveden potpredsednik Skupštine Vojvodine


Novosadska policija u ponedeljak uveče privela je potpredsednika Skupštine Vojvodine i člana Predsedništva Demokratske stranke, Milivoja Vrebalova, potvrdili su za RSE u njegovoj stranci.

Zvanični detalji u vezi sa njegovim privođenjem, međutim, nisu poznati. Zvaničnici DS-a nisu hteli da daju izjave u vezi sa ovim slučajem, ali su u saopštenju stranke naveli da se radi o nastavku pritisaka na pokrajinsku skupštinu, “jer očigledno širom Srbije oprobane metode potkupljivanja, ucenjivanja, zastrašivanja i pretnji nisu dovoljne da se sa 24 mandata napravi većina bez onih koji su na izborima osvojili 59”, aludirajući na rezultate DS-a na pokrajinskim izborima, nakon kojih je ova stranka zajedno sa Savezom vojvođanskih Mađara i sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine oformila vladajuću većinu.

U saopštenju DS navodi da je “Vrebalov samo jedan je od pokrajinskih poslanika Demokratske stranke koje je potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović kontaktirao nudeći im da napuste poslanički klub Demokratske stranke u zamenu za novac, različite povlastice i upozoravajući ih na to da može da utiče na pravosudne organe”, oni su dodali da su ovim putem “saznali šta se dešava onim poslanicima koji takve ponude naprednjaka odbiju.”

Kako pojedini novosadski mediji pišu, Vrebalov će biti saslušan u vezi sa projektom za školu za decu sa posebnim potrebama u Novom Bečeju.

Milivoj Vrebalov je potpredsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine od 2012. godine. Član je Demokratske stranke.

Na izborima 2006. ispred LDP bio je izabran za predsednika Opštine Novi Bečej. Na istu ovu funkciju je izabran još dva puta, 2008. i 2012. godine.

XS
SM
MD
LG