Dostupni linkovi

Beograd: Istraga odgovornosti komunalne policije


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najoštrije osuđuje ponašanje Komunalne policije tokom privođenja putnice koja je odbila da se legitimiše u autobusu Gradskog saobraćajnog preduzeća.

U toku je preispitivanje okolnosti koje su dovele do ovog događaja i odgovornosti Komunalne policije, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Skupštine grada Beograda.

Dodaje se da ukoliko se ustanovi da je bilo nepravilnosti u postupanju Komunalne policije, protiv odgovornih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Komunalni policajci su, kako je objavio list Blic, devojku koja je bila bez karte za prevoz na liniji 73, sa lisicama iz autobusa odveli u automobile. Dodaje se da su komunalni policajci devojku odvezli do policijske stanice, gde joj je utvrđen identitet, a da je protiv nje je, osim prekršajnog naloga podneta i prekršajna prijava za ometanje.

Načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić saopštio je da je komunalna policija postupili u skladu sa ovlašćenjima prilikom privođenja putnice

gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 73 u Zemunu koja nije imala kartu za prevoz.

Ristić je rekao da je devojka privredena prilikom asistencije u kontroli putnika na liniji 73 u Zemunu, jer je odbila da da na uvid ličnu kartu nakon što se utvrdilo da nema adekvatnu voznu ispravu, a zatim pokušala i da pobegne.

Komunalni policajci su nakon toga bili primorani da koriste sredstva prinude, a zatim i da je odvedu u policijsku stanicu u Zemunu, rekao je Ristić a prenosi gradska služba za informisanje.

XS
SM
MD
LG