Dostupni linkovi

Abe: Tokio neće saginjati glavu pred terorizmom


Japanski premijer Šinzo Abe izrazio je ljutnju zbog video-snimka "Islamske države" na kome se vidi ubijeni japanski talac, te poručio da Tokio neće "saginjati glavu" pred terorizmom.

On je ponovio stav Vlade da je video-snimak koji prikazuje pogubljenog taoca Haruna Jukavu "šokantan i neprihvatljiv čin nasilja".

"Nećemo popustiti pred terorizmom", rekao je Abe novinarima nakon vanrednog sastanka Vlade, ne želeći da odgovara na pitanja novinara.

Zahtijevajući hitno oslobađanje novinara Kendži Gota, Abe je rekao da će Japan sarađivati sa drugim zemljama da osigura njegovo oslobađanje.

Na internetu se danas pojavio video-snimak na kojem jedan od dvojice Japanaca koje džihadisti drže kao taoce kaže da je drugi Japanac pogubljen, prenosi "Raša tudej".

Japanski talac Kendži Goto na snimku drži fotografiju na kojoj se vidi obezglavljeno tijelo drugog Japanca koga su oteli islamisti, Harune Jukave, navodi "Raša tudej", pozivajući se na SITE Intel grupu, monitoring organizaciju koja prati onlajn aktivnosti terorista.

XS
SM
MD
LG