Dostupni linkovi

Raste nivo Južne Morave


Na teritoriji Vranja i Vranjske banja opada nivo bujičnih potoka, ali zabrinjava konstantni rast nivoa Južne Morave, saopšteno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Vranja i komandant štaba Zoran Antić kaže da je upozoravajući jako visok vodostaj Južne Morave i da bi zbog toga trebalo da reaguje Republički štab za vanredne situacije.

On je rekao da je put za Makedoniju prohodan, kao i svi državni putevi i opštinski putni pravci.

Antić je istakao da je nevrijeme pričinilo veliku materijalnu štetu, dodajući da je bujica oborila most na Korbevačkoj rijeci, kao i tri mala improvizovana mosta na Trebešinjskoj rjeci, ali da je vodostaj brane pod kontrolom.

On je rekao da je Elektroprivreda Srbije riješila problem sa snabdijevanjem strujom u selima oko Krive feje, gdje je juče bez električne energije ostalo 300 domaćinstava.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, Antić očekuje da to područje opet bude pod snježnim padavinama i velikim količinama vode oko 27. januara.

"Gradski štab za vanredne situacije je naložio da se svi mostovi, prelazi i korita reka koja primaju bujicu ojačaju dodatnim naslagama peska i bedemima", kaže Antić.

XS
SM
MD
LG