Dostupni linkovi

Ekstremisti IS pogubili jednog japanskog taoca


Jedan od dvojice japanskih talaca pogubljen je odsijecanjem glave, a za drugog je "Islamska država" ponudila razmjenu za ženu bombaša.

Na video-snimku koji se pojavio na internetu Japanac Kendži Goto pokazuje sliku obezglavljenog tijela svog sunarodnika i potvrđuje da je Haruna Jukava ubijen.

On dalje tvrdi da "Islamska država" nudi da ga razmijeni za ženu bombaša, objavljeno je na sajtu SITE, koji prati aktivnosti terorista, prenosi "Raša tudej".

U svojoj poruci Goto je okrivio japanskog premijera za smrt Jukave i navodi da "Islamska država" sada želi oslobađanje Sadžide al-Rišavi, žene bombaša povezane sa napadom na hotel u Jordanu 2005. godine.

Portparol japanske vlade Jošihide Suga rekao je da je njegova zemlja šokirana ovim zločinom. On je zatražio hitno oslobađanje Kendžija Gota.

"Ovo je nečuven i neprihvatljiv čin", rekao je Suga, dodajući da se na snimku vidi obezglavljeno tijelo Haruna Jukave, prenio je Rojters.

Militanti "Islamske države" objavili su juče poslijepodne upozorenje na internetu da je "odbrojavanje počelo" pred ubistvo 47-godišnjeg Kendžija Gota i 42-godišnjeg Haruna Jukave.

XS
SM
MD
LG