Dostupni linkovi

Crna Gora: Roditeljima otrovane djece oko 200.000 eura


Roditeljima djece, koja su se prije tri godine otrovala prilikom boravka u vili Lara u Čanju, biće isplaćeno oko 200 hiljada eura odštete, ukoliko se potvrdi prvostepena presuda sutkinje Ane Perović Vojinović.

Sutkinja je djelimično usvojila zahtjev, pa će većina učenika Osnovne škole “Vladimir Nazor” koji su tada boravili u školi u prirodi, dobiti po 1,3 hiljade eura.

Novac će im biti isplaćen na ime naknade nematerijalne štete - zbog pretpljenih fizičkih bolova i pretrpljenog straha, prenose podgorički štampani mediji.

Nekoliko njih, koji su tom prilikom završili u bolnici na liječenju, dobiće po 400 eura više.

Odbijen je tužbeni zahtjev nekoliko roditelja, čija medicinska dokumentacija djece, prema zaključku suda, nije bila validna.

Sutkinja je, nakon tri godine vođenja spora, obavezala firmu Kompani, u okviru koje posluje vila Lara i državu Crnu Goru, da djeci isplati novac, dok će Kompani morati da vrati novac koji su djeca uplatila za boravak u hotelu.

Tužbu protiv države, škole, vlasnika vile Lara Vasilija Gvozdenovića i njegove firme, pokrenuo je 101 roditelj učenika koji su se u maju prije tri godine, razboljeli prilikom boravka u okviru Škole prirode.

Oni su tražili više do 500 hiljada eura za naknadu materijalne i nematerijalne štete, odnosno 5,2 hiljade eura po djetetu.

U obrazloženju presude, sutkinja je navela da je nalazima vještaka, Sanitarne inspekcije i rezultatima laboratorijskih analiza, utvrđeno da su djeca konzumirala namirnice zaražene bakterijom Staphylococus Aureus.

XS
SM
MD
LG