Dostupni linkovi

Đurić: Laž da Srbija trguje Trepčom


Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić odbacio je kao lažne navode iz "Danasa" da se u Vladi razmatralo prihvatanje gubitka "Trepče" u zamenu za kompenzaciju.

"Srbija ne trguje imovinom od koje zavisi opstanak Srba na Kosovu i Metohiji! Vlada Republike Srbije se mukotrpno i uspešno, uprkos svim teškoćama, bori da zaštiti ono što je naše", naveo je Đurić, reagujući na pisanje lista "Danas" pod naslovom "Vlada Srbije očekuje kompeznaciju za Trepču".

"Ne verujem u slučajnosti, pa tako ne verujem ni u to da je slučajna lažna tvrdnja da se u Vladi Srbije razmatralo prihvatanje gubitka „Trepče“ u zamenu za nekakvu kompenzaciju", naveo je on u saopštenju dostavljenom medijima.

Đurić je ocenio da "tvrdnje anonimnih izvora „Danasa“, i ako su zaista date u Beogradu, a ne u Prištini, štete našoj poziciji u javnosti i doprinose konfuziji, u situaciji koja je suviše ozbiljna za amaterizam, površnost i spekulacije".

"Umesto lova u mutnom po beogradskim i prištinskim kabinetima, neko bi zapravo trebalo da ode na sever Kosmeta, u tunele Crnca i Belog Brda, kod 3. 300 rudara koji svako jutro silaze u jamu po hleb sa sedam kora za svoje porodice, pa da tamo njih pita čija je „Trepča“ i šta misle o podmetnutoj ideji kompenzacije za ono što je naša žila kucavica na severu KiM", istakao je Đurić u svom reagovanju.

"Danas" je u svom tekstu naveo da je u Vladi Srbije dobio informaciju da će spor Beograda i Prištine u vezi s polaganjem prava na imovinu kombinata Trepča biti rešen najverovatnije kompenzacijom - "novcem ili na neki drugi način".

XS
SM
MD
LG