Dostupni linkovi

Nepal: Policija u stanju pripravnosti za protest opozicije


U glavnom gradu Nepala danas je pojačano obezbjeđenje, a policija je u stanju pripravnosti jer se u parlamentu i na ulicama očekuju mogući neredi tokom protesta opozicije.

Udruženje opozicionih partija pozvalo je na protest zbog planova vladajuće koalicije da objavi nacrt novog ustava, tvrdeći da to treba da bude učinjeno samo konsenzusom svih političkih stranaka.

Visoki zvaničnik u Katmanduu Ek Narajan Arijal izjavio je da je oko Ustavotvorne skupštine i drugim dijelovima prijestolnice raspoređeno više hiljada policajaca u opremi za razbijanje demonstracija.

Protesti su zabranjeni oko zgrade parlamenta i policija je upozorila da će biti uhpašeni svi koji budu prekršili tu zabranu.

Poslanici opozicije su u utorak izazvali nered u skupštini, u pokušaju da spriječe predsjednika parlamenta da predloži formiranje anketnog obora, koje prethodni glasanju o nacrtu novog ustava.

Poslanici su bacali stolice, šutirali stolove i gađali predsjednika skupštine mikrofonima, a u gužvi je povređeno nekoliko radnika obezbjeđenja.

XS
SM
MD
LG