Dostupni linkovi

Bosić: Stručna javnost da pomogne u vezi sa Sutorinom


Zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić danas je u Sarajevu pozvao stručnu javnost da pomogne u rasvetljavanju stvarnog stanja u vezi sa teritorijalnom pripadnošću Sutorine, kako bi parlament BiH mogao odlučiti da li će biti ratifikovana dogovorena granica sa Crnom Gorom koja Sutorinu izuzima iz sastava BiH.

Podsećajući da je i do sada bilo inicijativa da se otvori ovo pitanje, pre svega iz Trebinja, odnosno iz Republike Srpske, Bosić je ocenio da ona treba da kaže svoj glas o svemu tome.

On je izrazio nadu da dalje razmatranje pitanja Sutorine neće dovesti do novog produbljivanja krize i nerazumijevanja u odnosima sa Crnom Gorom.

"Iznenađen sam načinom na koji je Crna Gora reagovala samo na pomen razmatranja pitanja Sutorine", istakao je Bosić i ocenio da je zaustavljanje slanja ambasadora Crne Gore u BiH suviše oštra, kao da bi i povlačenje ambasadora BiH iz Crne Gore bilo loš potez.

Savet ministara BiH utvrdio je početkom novembra prošle godine Predlog ugovora o granici između BiH i Crne Gore kojim Sutorina pripada Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG