Dostupni linkovi

Mihajlović: Ne uslovljavamo dijalog Trepčom


Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je odbacila tvrdnje da Srbija uslovljava briselski dijalog odustajanjem Prištine od nacionalizacije "Trepče".

"Srbija nikoga ne uslovljava, naprotiv, svakim svojim korakom pokazujemo koliko nam je stalo i koliko radimo na regionalnom povezivanju i saradnji", komentar je Zorane Mihajlović za list Danas.

Ona je reagovala na izjavu Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta, da Srbija ne treba da uslovljava dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine odustajanjem Kosova od nacionalizacije rudnika "Trepča".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ističe za "Danas" da Srbija, za razliku od Kosova, poštuje sve dogovore i sporazume.

"Srbija poštuje sve dogovore i sporazume, ali to moraju i drugi da urade. Jer, ono što je pokušano jeste na mala vrata otimanje 'Trepče' i resursa, a da o tome uopšte nije razgovaramo u Briselu", ističe Mihajlovićeva.

Na pitanje "Danasa" čime bi Srbija bila zadovoljna, odnosno da li je otvorena mogućnost podele imovine "Trepče", potpredsednica Vlade je odgovorila: "O tome će se tek razgovarati."

XS
SM
MD
LG