Dostupni linkovi

Sertić: Srbija će pokrenuti proces privatizacije "Trepče"


Ukoliko kosovske institucije ne odustanu od preuzimanja "Trepče", Srbija će pokrenuti proces privatizacije tog kombinata, kaže Željko Sertić.

Ukoliko kosovske institucije ne budu povukle sporni Predlog zakona, koji omogućava da kombinat "Trepča" pređe u vlasništvo Kosova, Srbija će po svom zakonu pokrenuti proces privatizacije ovog kombinata, najavio je ministar privrede Željko Sertić.

"Mi smo sve odluke o privatizaciji preduzeća sa Kosova i Metohije povukli i odložili do daljnjeg, kako bismo nastavili Briselske razgovore, kako bismo na dobrim osnovama pričali o pitanju vlasništva", rekao je Sertić za RTS i istakao da je bilo dogovoreno da se o tome pregovara na nekom drugom nivou, u nastavku razgovora.

"Ovo je grubo kršenje svih procedura i pravila", rekao je Sertić, uoči sednice kosovskog parlamenta na kojoj će danas po hitnom postupku biti razmatran Predlog izmena i dopuna Zakona o javnim preduzećima, koji omogućava da kombinat "Trepča" pređe u vlasništvo Kosova.

On je upozorio da kršenje dogovora i pravila "može da napravi nesagledive posledice na odnose dve zajednice, a pre svega na ekonomski i svakodnevni život ljudi na severu Kosova".

XS
SM
MD
LG