Dostupni linkovi

Poljska: Huligani napali voz


U napadu fudbalskih huligana na putnički voz u subotu uveče u Gdanjsku na severu Poljske povređeno 15 osoba, javljaju poljski mediji.Ljudi su povređeni mahom u tuči koja je izbila među huliganima, a petoro je prevezeno u bolnice.

Voz iz Elblonga za Gdinju huligani su prvo napali kamenicama na stanici u Gdanjsku a kada je krenuo, nakon 200 metara neko iz voza povukao je kočnicu i iz grmlja pored pruge iskočilo je oko 100 huligana odevenih u crno sa maskama na licu.

"Upali su u voz i počela je najobičnija, kratka, svega nekoliko minuta tuča. Prema dosadašnjim saznanjima i napadači i povređeni su huligani", kazao je portparol lokalne policije Maćej Stemplevski.

Policija još ne zna da li je kočnicu povukao neko od običnih putnika uplašen što na voz lete kamenice ili neko od huligana zbog tuče koje poljski huligani dogovaraju često, ali obično na izolovanim mestima na otvorenom a do sada nikada u vozu.

U napadu je oštećen jedan vagon iz kompozicije u kome se u trenutku tuče nalazilo 40 putnika. Napad na voz organizovali su huligani fudbalskog kluba Lehija iz Gdanjska a napadnuti su huligani kluba Arka Gdinja iz Tčeva.

Huligani su su u subotu pravili probleme i na na jugu Poljske, pošto su se umešali u bučne ali nenasilne demonstracije poljskih rudara u Zabžu.

XS
SM
MD
LG