Dostupni linkovi

Štanmajer i Holmand: Podška reformama u BiH


Nemački i britanski šef diplomatije Frank Valter Štajnmajer i Filip Hamond izjavili su danas da je ohrabrujuće što je Predsedništvo BiH saglasno da se krene brže u sprovođenje reformi u BiH i potvrdili spremnost EU da podrži potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH.

U razgovoru sa britanskim i nemačkim diplomatama, predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i članovi Predsedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović istakli su značaj današnje posete kojom se potvrđuje dalji interes EU za BiH i podrška u sprovođenju svih reformi definisanih u novom pristupu Evropske unije prema BiH.

Potvrđeno je da je Predlog zajedničke izjave o prihvatanju zaključaka Saveta za spoljne poslove EU, koji je usaglasilo Predsedništvo BiH, dobra osnova za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH Evropskoj uniji.

Pozdravljen je novi pristup EU sa fokusom na socijalno-ekonomskim reformama, koje su izraz neposredne potrebe naroda i građana u BiH, a koje bi rezultirale snažnijim ekonomskim rastom i zapošljavanjem, jačanjem vladavine prava, borbom protiv kriminala i korupcije, te reformom i jačanjem javne administracije.

Na današnjem sastanku bilo je reči i o toku konstituisanja vlasti u BiH, jer će program reformi iz novog pristupa EU biti ključni element programa rada novoformiranih vlada na svim nivoima, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

XS
SM
MD
LG