Dostupni linkovi

Belgijski premijer: Posvećeni smo borbi protiv terorizma


Antiteroristička akcija na istoku Belgije, u kojoj su juče ubijena dvojica osumnjičenih za planiranje terorističkih napada velikih razmjera, pokazuje da je Belgija posvećena borbi protiv terorizma, izjavio je belgijski premijer Šarl Mišel.

"To pokazuje odlučnost ove vlade da se bori protiv onih koji žele da siju strah", rekao je Mišel i dodao da je ta akcija plod višemjesečne istrage. Dvojica osumnjičenih militanata ubijeni su sinoć, kada su pucali na policiju, a treći muškarac uhapšen je tokom operacije u gradu Vervijeu, na istoku zemlje.

Policija je jutros u 8.00 časova objavila da je akcija okončana.

Belgijski tužilac Erik Van Der Sajpt izjavio je da za sada nema naznaka da je ovaj incident u direktnoj vezi sa prošlonedjeljnim napadima u Parizu i naveo da niko od policajaca niti civila nije povrijeđen u akciji.

"Ova ćelija sastavljena od desetak ljudi, od kojih su se neki vratili iz Sirije, trebalo je da uskoro izvrši terorističke napade velikih razmjera u Belgiji", izjavio je na konferenciji za novinare u Briselu zvaničnik kancelarije belgijskog javnog tužioca Tijeri Verts.

XS
SM
MD
LG