Dostupni linkovi

BiH: Prevoznici deblokirali granične prelaze


Na svim graničnim prelazima u BiH večeras je normalizovan saobraćaj za teretna vozila, čime je prekinuta blokada koju su danas organizovali članovi Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport iz RS-a.

Iako su tvrdili da ostaju na graničnim prijelazima i carinskim terminalima do ispunjenja njihovih zahtjeva, ispostavilo se da je blokada trajala svega nekoliko sati.

Ministarstvo komunikacija i transporta BiH najavilo je danas da će formirati radnu grupu sastavljenu od predstavnika ovog ministarstva, entitetskih ministarstava i privrednih komora te Brčko Distrikta sa zadatkom analiziranja i eventualne potrebe izmjena i dopuna Pravilnika o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača.

Predsjednik Udruženja prijevoznika za unutrašnji i međunarodni transport iz RS-a Nikola Grbić tvrdi da će i članovi ovog udruženja, zajedno s predstavnicima Privredne komore i resornog enititetskog ministarstva, raditi na izmjeni tog pravnika, koji je i bio razlog da danas pokrenu blokade na graničnim prijelazima.

XS
SM
MD
LG