Dostupni linkovi

Ivanović: Sever Kosova ostaje oslonac srpske politike


Lider GI SDP Oliver Ivanović smatra da je dobro što će predsednik Srbije predstaviti platformu za KiM, jer će tako pokazati da Srbija nije zaboravila KiM.

Ivanović je u intervjuu Radiju Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice rekao da će platforma zadržati pažnju javnosti na pitanju Kosova i skrenuti pažnju međunarodnoj zajednici koja nekada pomisli da Srbima Kosovo nije važna tema ili bar nije prioritet.

Sve strane koje su uključene u rešavanje kosovskog problema platformom će se podsetiti da pitanje Kosova nije rešeno, rekao je Ivanović koji se na lazi u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici i koji je na pitanja odgovorio preko svog advokata.

"Dobro je što je predsednik Tomislav Nikolić to pokrenuo mada mislim, saglasan sam sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da to neće skoro biti jer mi u ovom trenutku za takvo nešto nemamo sagovornike, niti je to EU a još manje su Albanci", kazao je Ivnović.

Ivanović je naglasio da će sever Kosova sigurno biti tema i da misli da sever Kosova ostaje tačka oslonca srpske politike prema Kosovu.

On je istakao da je ubeđen da će se tema Kosovo vratiti na sto i da će biti rešena tri do četiri godine pošto Srbija uđe u EU po kiparskom modelu, bez obzira što mnogi kažu da neće da unesu problem u Uniju.

Protiv Ivanovića se na Kosovu vodi proces zbog optužbi da je počinio ratne zločine tokom rata na Kosovu.

XS
SM
MD
LG