Dostupni linkovi

Hamas osudio napade u Parizu


Palestinski islamistički pokret Hamas osudio je danas napad na pariski satirični nedjeljnik Šarli ebdo u saopštenju napisanom na francuskom jeziku.

"Hamas osuđuje napade na magazin i insistira na tome da razlike u stavovima ne mogu da opravdaju to ubistvo", naveo je palestinski pokret koji je ujedno želio da odgovori na optužbe izraleskog premijera Benjamina Netanjahua.

Izraelski premijer je rekao da su Francuska, Izrael i "sve civizilovane zemlje suočene s istom prijetnjom". "Teroristi ubijaju novinare u Parizu i ispaljuju rakete iz Gaze", dodao je Netanjahu koji mjesecima upoređuje Hamas s najradikalnijim, džihadističkim pokretima poput Islamske države.

"Hamas osuđuje očajnički pokušaj Netanjahua da napravi vezu između, s jedne strane našeg pokreta otpora i naroda, i s druge strane, s terorizmom po svijetu. Takvi bedni pokušaju su osuđeni na propast", dodaje se u saopštenju.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas uputio je pismo saučešća francuskom kolegi Fransoau Olandu u kojem je osudio napad i izrazio solidarnost i podršku francuskom narodu.

XS
SM
MD
LG