Dostupni linkovi

Francuska: Poternica za muškarcem i ženom


Francuska policija danas je objavila fotografije jednog muškarca i jedne žene koji se traže zbog ubistva jedne pripadnice policije u oružanom napadu juče u
Parizu.

Policija navodi da je otvorena zelena telefonska linija na koji može da se javi svako ko prepoznaje te osobe čija imena su navedena kao Amedi Kulibali (32) i Hajat Bumedijen (26).

Policija dodaje da se veruje da su te dve osobe "naoružane i opasne".

Takođe ukazuje da se radi o grupi od sedam ili osam ljudi za koju se veruje da je umešana u pucnjavu juče ujutru u kojoj je ubijena jedna pripadnica policije.

Jedan naoružan čovek juče ujutro ubio je pripadnicu policije, i teško ranio jednog čistača ulica u pariskom predgrađu Monruž i od tada je u bekstvu.

Sumnja se da postoji veza između tog čoveka i dvojice francuskih ekstremista koji su osumnjičeni da su izveli napad na nedeljnik Šarli ebdo u sredu, 7. januara.

Takođe se veruje da se radi o istom čoveku koji je danas uzeo pet talaca i drži ih u jednoj košer prodavnici u drugom delu Pariza, gde je, prema navodima izvora bliskim slučaju, ubijeno najmanje dvoje ljudi.

XS
SM
MD
LG