Dostupni linkovi

Rohani: Iran osuđuje nasilje i terorizam


Umereni iranski predsednik Hasan Rohani rekao je da njegova zemlja osuđuje "nasilje i terorizam" bilo da je na Bliskom istoku, u Evropi ili u SAD, prenose danas iranski mediji.

"Oni koji nepravedno u ime džihada, religije i islama ubijaju i sprovode nasilne ili ekstremističke akcije, izazivaju islamofobiju želeli to ili ne," dodao je Rohani.

On je rekao da Iran podržave sve narode koji se bore protiv terorizma i dodao da njegova država i muslimanski narodi u regionu, bilo da su u Iraku, u Siriji, u Libanu, u Palestini ili pak u Pakistanu ili Avganistanu pružaju otpor terorizmu i ekstremizmu.

Iran je u sredu osudio napad na nedeljnik Šarli ebdo ocenivši da je "svaki teroristički akt protiv nedužnih ljudi stran misli i učenju islama".

Imam na molitvom u petak u Teheranu, konzervativni ajatola Ahmad Katami, takođe je čvrsto osudio teroristički napad u Francuskoj.

Iran, koji je većinska siitska zemlja, učestvuje u borbi u Sirji i Iraku protiv sunitske ekstremističke grupe Isalamska država, čiji pripadnici smatraju šiite nevernicima.

XS
SM
MD
LG