Dostupni linkovi

Dijelove SAD-a zahvatile ekstremno visoke temperature i ledeni vjetar


Zbog ekstremno niskih temperatura i snažnog ledenog vjetra koji su posljednja tri dana zahvatili središnje i istočne dijelove SAD-a, zatvorene su škole u Chicagu, Bostonu i drugim velikim gradovima na tom području, a meteorolozi upozoravaju kako je malo vjerojatno da će se vremenske neprilike uskoro smiriti.

Prodor ledenog arktičkog zraka, koja se proširio iz Kanade, uzrokovao je ekstremno niske temperature koje na pojedinim područjima dosežu i minus 23 stupnja Celzija a nacionalna meteorološka služba upozorava da i 15-minutna izloženost takvoj studeni može izazvati ozebline.

Ljude se poziva na oprez i savjetuje da kućne ljubimce drže u kućama te izbjegavaju putovanja i vožnju automobilom na područjima sa snijegom i zaleđenim cestama.

Zbog vremenskih nepogoda više od 400.000 učenika čikaških javnih škola, trećeg najvećeg školskog okruga u SAD-u sa 800 ustanova, ostalo je ovih dana kod kuće, a škole su zatvorene i u Bostonu, Milwaukeeju i Indianapolisu. Zatvorena su skijališta u okolici Chicaga i u Južnoj Dakoti.

Meteorološka služba najavljuje kako se za vikend očekuje novi udar ledenog zraka.

XS
SM
MD
LG