Dostupni linkovi

Split: Uhićeno devet osoba zbog krijumčarenja oružja


Na splitskom području u tijeku je akcija suzbijanja trgovine ilegalnim oružjem, koju već dva dana provodi policijski odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u kojoj je uhićeno osam hrvatskih i jedan nizozemski državljanin, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više pretraga osoba, domova i vozila kojom prilikom je pronađena veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava namijenjenog za krijumčarenje na područje Kraljevine Nizozemske, navodi se u službenom priopćenju.

Policija dodaje da ne mogu iznositi detalje ovog slučaja jer akcija i dalje traje na području Nizozemske. "No, Ravnateljstvo policije planira detaljnije upoznati javnost na konferenciji za medije koja bi se trebala održati u narednim danima", kažu u policiji.

Neslužbeno se doznaje da je akcija započela u srijedu ujutro kada je sudac istrage Županijskog suda u Splitu izdao dozvole za nekoliko pretraga objekata zbog sumnje da se u njima nalaze eksplozovne naprave i oružje.

XS
SM
MD
LG