Dostupni linkovi

Održan završni skup Grabar Kitarović u Zagrebu


Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u četvrtak navečer na završnom predizbornom skupu u Zagrebu da Hrvatska ima sve preduvjete biti jedna od najprosperitetnijih europskih zemalja, dok jedino što u Hrvatskoj ne valja su „Josipović, Milanović i besposlena vlada“.Okupljenima – njih oko 5.000 u zagrebačkom Domu sportova – obratili su se i predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul, predsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Elmar Brok (CDU) i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović .

Ona je poručila aktualnoj Vladi premijera Zorana Milanovića da moraju otići. „Moraju pogledati istini u oči! Neka iziđu iz crnih limuzina i vladinih zrakoplova i vide kako se u Hrvatskoj živi," kazala je.

Govoreći o odnosima sa susjedima, Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će se - ako pobijedi - boriti za hrvatske nacionalne interese, poticati i pomagati susjednim zemljama na putu u EU ali samo ako ispune iste kriterije kao Hrvatska. Također, najavila jeda će se zalagati za prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj, ali i tražiti ista prava za Hrvateu Srbiji i Crnoj Gori. Govoreći o Hrvatima u Bosni i Hercegovini, najavila je da će stajati iza hrvatskog naroda i njegovih legitimnih predstavnika da se osigura njihova konstitutivnost i jednakopravnost na cijelom teritoriju BiH.

Kandidat 17 stranaka lijevog centra i aktualni hrvatski predsjednik Ivo Josipović održat će skup u Zagrebu večeras na Europskom trgu u središtu grada.

XS
SM
MD
LG