Dostupni linkovi

Loše vreme srušilo avione Er Azije


Veoma loši meteorološki uslovi na velikoj visini na kojoj je letio avion "Er Azije" bili su okidač za nesreću, saopštila je indonežanska meteorološka agencija.

Potraga za telima i olupinom aviona koji se srušio 28. decembra sa 162 putnika i članova posade ušla je u drugu nedelju, a potragu otežavaju nepovoljni meteorološki uslove. Ekipama je prioritet da pronađu crne kutije, ključne za utvrđivanje uzroka pada aviona.

"Na temelju raspoloživih podataka o poslednjem mestu kontakta sa avionom, meteorološke prilike bile su presudni uzrok nesreće. Najverovatniji meteorološki fenomen bio je mraz koji može da ošteti motore zbog procesa hlađenja. Radi se o mogućnosti, utemeljenoj na analizi postojećih meteoroloških prilika", saopštila je agencija.

Gotovo nepostojeća vidljivost u moru sprečila je ronioce da dođu do jednog većeg objekta za koje se veruju da je deo aviona.

Do sada su pronađena četiri dela. Dosad je iz mora izvučeno trideset i jedno tijelo.

Erbas A320-200 malezijske kompanije "Er Azija" srušio se u Javansko more.

Ovo je treća zrakoplovna nesreća jedne malezijske zrakoplovne kompanije u 2014., nakon tragedija dva aviona Malaysia Airlinesa, na letovima MH370 i MH17.

XS
SM
MD
LG