Dostupni linkovi

Stefanović: Policija još ne zna ko je pucao na Beka


Ministar Stefanović kaže da beogradska policija još uvek nema jasnu sliku o tome ko je pucao na biznismena Milana Beka i da će zbog toga predložiti neke smene.

"Prema najnovijim izveštajima beogradske policije vidim da oni sada ne znaju da li je pucao amater, ili profesionalac, zbog čega ću predložiti neke promene u PU Beograd", kazao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u intervjuu za "Politiku" i dodao da će konačnu odluku doneti u dogovoru sa direktorom policije Miloradom Veljovićem.

On je kazao da je kriminal u 2014. godini smanjen za 9,5 odsto, a da je skoro 80 odsto slučajeva rasvetljeno.

Ministar je dodao da je na početku svog mandata ono što je najviše zamerao policiji bila zaplena narkotika, jer to nije dovoljno često i dobro rađeno.

Ministar je kazao da ni jedna registrovana kriminalna grupa ne predstavlja veliki bezbednosni rizik za Srbiju, da polica prati sve grupe i da postoje saznanja, ali ne i konkretni dokazi i da zbog toga neke istrage traju i po godinu dana.

Stefanović je kazao da očekuje da u januaru bude završen nacrt zakona o policiji, da bi što pre mogle da budu pokrenute javne rasprave.

On je pojasnio da je ideja da se u policiji napreduje isključivo prema zaslugama i da će policijski službenici morati da prolaze dodatne obuke kako bi dobili viši čin.

XS
SM
MD
LG