Dostupni linkovi

Asad obišao vojnike blizu Damaska


Sirijski predsednik Bašar al Asad obišao je oblast u okolini Damaska i zahvalio vojnicima koji se bore protiv terorizma, saopštila je njegova kancelarija.

Na svom Tviter nalogu kancelarija je i objavila fotografije sa tog njegovog retkog pojavljivanja u javnosti.

Kao je navedeno, Asad je posetio mesto Džobar, severoistočno od Damaska, a povodom Nove godine, preneo je Rojters.

"Ako postoji deo Sirije u kojoj postoji radost, to je zahvaljujući pobedama koje ste vi postigli u borbi protiv terorizma", rekao je Asad vojnicima, kako je navedeno na Tviter nalogu njegove kancelarije.

Prikazana je fotografija Asada koji se rukuje sa čovekom u maskirnoj uniformi, a slika je izgleda snimljena napolju i po mraku. Još jedna fotografija prikazuje Asada u jakni kako stoji sa vojnicima.

Državna novinska agencija SANA je takođe izvestila o ovoj poseti.

Asad se ne pojavljuje često u javnosti, premda je, kako navode državni mediji, i ranije otkad traje sukob posećivao vojnike.

Sirijska državna televizija je danas prikazala snimak na kome se vidi Asad kako razgovara sa vojnicima, grli se i zajedno jede sa njima na otvorenom a snimak je pratila patriotska pesma.

Sirijske snage pokušavaju da istisnu pobunjenike iz Džobara koji su Asadovi protivnici zauzeli 2013, a dok vladine snage kontrolišu centrali deo Damaska i dalje se vode borbe na prilazima gradu.

Ni u saopštenju Asadove kancelarije, ni u izveštaju agencije SANA nije rečeno da li su sirijske trupe uspostavile kontrolu nad čitavim Džobarom ili nad njegovim delovima.

XS
SM
MD
LG