Dostupni linkovi

Direktoru bolnice u Bijelom Polju pritvor od 30 dana


Sutkinja Vanja Rakonjac je nakon saslušanja u bjelopoljskom Višem sudu bivšem direktoru Opšte bolnice u Bijelom Poljudr Tomislavu Jeremiću odredila pritvor do 30 dana.

Rakonjac prije nekoliko dana i bivšoj načelnici Odjeljenja neonatologije Haki Tahirović, te bivšem načelniku Ginekološko akušerskog odjeljenja Zvonku Puletiću odredila pritvor do 30 dana, u procesu u kojem se sumnjiče za nemar zbog kojeg je nekoliko beba bilo zaraženo i jedna preminula.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva je ranije saopšteno da je nakon prikupljenih obavještenja, dokaza i sprovođenja dokaznih radnji u fazi izviđaja utvrđeno da postoje osnovi sumnje da su Tomislav Jeremić kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zvonko Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović kao načelnica Odjeljenja neonatologije izvršili krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Za ovo djelo propisana je kazna zatvora od dvije do 12 godina.

U okviru istrage o infekciji beba u petak su saslušani i ljekari Kliničkog centra Crne Gore Filip Vukmirović i Ljubinka Dragaš, kao i tehničar S.J. Nakon saslušanja oni su pušteni na slobodu.

Istraga o uzrocima infekcija pet beba počela je tek nakon što je 11. novembra jedna od njih preminula u Kliničkom centru u Podgorici.

XS
SM
MD
LG