Dostupni linkovi

Crna Gora : Vanredni izbori bi odgodili NATO


Prijevremeni parlamnentarni izbori u narednoj godini ne bi imali smisla i pokazali bi da Crna Gora nije posvećena NATO integracijama, što bi rezultiralo odlaganjem poziva za članstvo, rekao je predsjednik države Filip Vujanović.

Vujanović je ocijenio da bi to bi bila velika šteta za Crnu Goru, zašto bi odgovorna bila vladajuća koalicija.

“Ubijeđen sam da će vladajuća koalicija sačuvati funkcionisanje i o ekonomskim projektima i vizijama se dogovoriti, pokazujući tako odgovornost prema NATO-u, kazao je Vujanović u intervju za Glas Amerike.

Crnogorski predsjednik smatra da u vladajućoj koaliciji ne postoje snage koje opstruiraju integracije.

"Ubijeđen sam da je vladajuća koalicija u cjelini apsolutno za NATO. Znamo da je i Pozitivna Crna Gora, kao važan dio podrške unutar parlamenta, za NATO i da se jedan dio iz Demokratskog fronta izjašnjava za to. Prema tome, imamo gotovo dvotrećinsku većinu u parlamentu”, kazao je Vujanović.

“Očekujem da će NATO razumjeti tu vrstu podrške unutar Crne Gore i da će konačno cijeniti svoju potrebu da tu državu ima unutar NATO-a. Nadam se da će naredna godina biti godina poziva za NATO. To je bitno za Crnu Goru, za naš region i to će biti novi doprinos njegovoj stabilnosti”, kazao je Vujanović.

XS
SM
MD
LG