Dostupni linkovi

Policija pretresa Kliks portal zbog snimka premijerke RS


Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske pretresaju prostorije internet portala www.klix.ba zbog objavljivanja tonskog snimka premijeke Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović (SNSD).

Pretres se vrši zbog nedavno objavljenih tajnih snimaka navodne kupovine glasova u RS, koje je objavio taj portal, a preneli su ga mnogi drugi domaći i strani mediji.

Generalna sekretarka Udruženja BH novinari, Borka Rudić pozvala je sve novinare da dođu ispored redakcije Klixa u Sarajevu i protestuju zbog pretresa.

Ona je istakla da "umesto da policija istražuje autentičnost snimka i da se bavi time da li je bilo kupovine glasova, maltretira novinare i bavi se efemernom stranom tog slučaja".

Portal Klix je 15. novembra objavio tonski snimak na kojem se čuje da Cvijanović govori o kupovini glasova poslanika u Narodnoj skupštini
RS radi formiranja skupštinske većine.

Na početku snimka Cvijanović drugoj ženskoj osobi govori da se "ne sekira", a ona uzvraća da su to "sigurno ona dva 'papka' ".

"Pa jeste, iz Šukalove stranke (Adam Šukalo, predsednik stranke Napredna Srpska), ali zato smo mi kupili drugu dvojicu, pa ću videti jesmo li ih kvalitetno kupili, ako oni izdaju da imamo drugu dvojicu. Eto, hajd sad...", čuje se kako govori Cvijanović.

XS
SM
MD
LG