Dostupni linkovi

Region pod snegom i ledom


Jutro u većem delu regiona osvanulo je pod snežnim pokrivačem, uz temperature u sve značajnijem minusu, vetar i buru. Takvo vreme meteorolozi prognoziraju i narednih dana.

Jutros je najhladnije bilo na bosansko-hercegovačkoj olimpijskoj planini Bjelašnici, gde je zabeležena temperatura od minus 18 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu je izmereno minus sedam, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH koji najavljuje da se se u novogodišnjoj noći u prestonici očekuje temperatura i do minus 20 stepeni Celzijusa.

Sneg pada i u mnogim delovima Srbije, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je jutros bilo minus 14. Putevi ka Goliji su neprohodni.

U Hrvatskoj, snežni i ledeni dani se nastavljaju, a na Makarskom primorju danas duva orkanska bura 90 kilometara na sat, sa udarima i do 160 km na sat, koliko je zabeleženo u meteorološkoj stanici Osejava.

Na biokovskom predelu Vošac u Planinarskom domu još od juče su šestorica mladića iz Makarske, koji se ne mogu probiti kroz visoke snežne nanose, pa su jutros pripadnici Hrvatske gorske sluzbe spasavanje (HGŠ) krenuli iz Makarske prema njima kako bi im pružili pomoć.

Cetinje je na vrhu liste crnogorskih gradova sa najviše snega, čija visina iznosi 44 centimetra.

Ne manje ledeno nego u ostalom delu regiona je i u Sloveniji - stručnjaci najavljuju još hladnije dane, uz teškoće prouzrokovane vetrom.

XS
SM
MD
LG