Dostupni linkovi

Prvi sneg u Beogradu i Zagrebu


U Beogradu je jutros oko 5 sati i 30 minuta počeo da pada sneg, a do sedam sati grad je već bio pod tanjim snežnim pokrivačem.

Ulice su prekrivene raskvašenim snegom do pet centimetara a gradske ekipe počele su da čiste ulice u centru grada.

Snežno nevreme koje je stiglo na Balkansko poluostrvo proširiće se tokom vikenda na ceo region, gde se očekuju niske temperature, jak vetar i formiranje snežnog pokrivača, navode meteorološke službe.

Područje Srbije će veće snežne padavine zahvatiti u toku noći između nedelje i ponedeljka.

Očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa.

Upozorava se da je u nedelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća i ledena kiša.

U upozorenju je najavljeno da će od ponedeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani.

Vozači se podsećaju na obavezu da imaju zimsku opremu i upozoravaju da na put ne kreću bez preke potrebe.

I veći deo Hrvatske tokom prošle noći zabeleo je sneg, koji stvara probleme u sabraćaju. U Zagrebu, koji je dočekao prvi ovosezonski sneg, do 7 sati je napadalo 20-tak centimetara, a na Sljemenu 31 centimetar. Sneg i dalje pada.

Gradski sabraćaj se odvija usporeno, ali bez zastoja. Zimske gradske službe saopštile su da su spremno dočekale najavljeni sneg.

XS
SM
MD
LG