Dostupni linkovi

Podgorica:Odgođena sjednica Savjeta za odbranu


Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost, koja je trebalo da bude održana danas, odgođena je zbog toga što nijesu stvoreni uslovi za njeno održavanje utvrđeni Poslovnikom o radu Savjeta za odbranu i bezbjednost o prisustvu svih članova Savjeta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovi'a

Vrijeme održavanja sjednice Savjeta biće naknadno određeno, nezvanično se pominje početak naredne godine.

Članovi Savjeta za odbranu i bezbjednost trebalo je danas da raspravljaju o NATO integracijama i ostavci direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Bora Vučinića.

Sjednicu je zakazao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, na zahtjev predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

Krivokapić je ranije od Vujanovića tražio da sazove sjednicu Savjeta nakon što je Vučinić, poslije razgovora sa premijerom Milom Đukanovićem, saopštio da se povlači sa te funkcije.

Vujanović je prvo odbio taj zahtjev, navodeći da nema ničeg što bi u ovom trenutku opravdalo sazivanje sjednice Savjeta i da bi uskoro trebalo da se održi sjednica na kojoj bi Vijeće za nacionanu bezbjednost izvijestilo Savjet o pitanjima iz svog djelokruga.

Takav stav Vujanovića podržao je i premijer Milo Đukanović, koji je kazao da je Vučinićeva ostavka u nadležnosti Vlade, a ne Savjeta.

Krivokapić se kasnije pozvao na Poslovnik o radu Savjeta, koji obavezuje predsjednika da sazove sjednicu na zahtjev bilo kojeg člana tog tijela, poslije čega je Vujanović zakazao sjednicu.

Članovi Savjeta su Vujanović, Krivokapić i Đukanović.

Mediji su spekulisali da je jedan od mogućih razloga ostavke šefa tajne policije Vučinića bila njegova bliska saradnja za američkom obavjštajnom službom CIA.

XS
SM
MD
LG