Dostupni linkovi

Crna Gora:U Danilovgradu oduzet arsenal oružja


Podgorička i danilovgradska policija danas su izvršili pretrese stanova i vozila u naselju Ćurilac - Danilovgrad i oduzeli više komada oružja i municije, kao i eksplozivna sredstva.

"Naime, policijski službenici su od Danilovgrađanina G.Đ. (22) oduzeli ručnu bombu "M 75“ bez upaljača i eksplozivnog punjenja, jedan tzv. klas dinamita i sporogoreći štapin“, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, M.R. (23) iz Danilovgrada je oduzeta lovačka puška marke "Hamerles“, kalibra 16 milimetara i pištolj marke "CZ –M75“, kalibra 7,62 milimetara.

Policija je od Danilovgrađanina N.K. (20) oduzela pušku nepoznate marke, dok su Lovački karabin „CZ M48“, lovača puška marke "IŽ-12“, malokalibarska puška marke „Baikal“, vazdušna pušku marke "Slavia“, 45 metaka od automatske puške sa dva okvira od iste, 28 metaka malokalibarske puške, četiri metka za lovački karabin, 15 metaka od lovačke puške i jedan zatvarač od puške oduzeti pretresom stana i drugih prostorija koje koriste B.D. (23) i M.D. (20) iz Danilovgrada.

Zamjenik osnovnog tužioca naložio je da se osobe od kojih je oduzeto oružje ispitaju radi, kako je saopšteno, prikupljanja obavještenja.

XS
SM
MD
LG