Dostupni linkovi

Vučić: Stabilnost regiona važna i za Srbiju i za BiH


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić sastali su se u Beogradu sa predsjedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem.

U razgovoru sa Ivanićem predsednik Nikolić je izjavio da će Srbija učiniti sve da građani BiH žive bolje.

Predsjednik Srbije je istakao da će u isto vrijeme nastaviti da ostvaruje specijalne veze s Republikom Srpskom, predviđene Dejtonskim sporazumom.

Nikolić se danas sastao s Ivanićem u Beogradu, a kako prenosi pres služba predsednika, razgovarali su o budućim odnosima Srbije i BiH, očuvanju Republike Srpske i o Srbiji kao faktoru mira i stabilnosti u regionu.

Nikolić je naglasio potrebu za tim da cio region, zajedno s EU uloži dodatni napor da BiH ne bude izolovani dio Balkana, okrenut unutrašnjim sukobima, već da iskoristi povoljnost da u toj zemlji žive pripadnici tri naroda i privuče investitore iz cijelog sveta.

Ivanić je rekao da u BiH ima mnogo stvari s kojima tri naroda nisu saglasna i da je potrebno mnogo vremena da se to promijeni.

„Nadam se da će u naredne četiri godine biti napravljen značajan korak u pravcu saradnje i kompromisa“ ,naglasio je Ivanić.

Ivanić je naveo da će se kao srpski član Predsjedništva BiH boriti za ravnopravnost srpskog naroda na prostoru cijele BiH, a da nikada neće ugroziti ravnopravnost bošnjačkog i hrvatskog naroda, niti građana koji su pripadnici manjina ili onih kojima nacionalna pripadnost nije bitna, navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem da je očuvanje stabilnosti u cijelom regionu od suštinskog značaja i za Srbiju i za BiH.

Vučić je, takođe, podržao proces evropskih integracija BiH i poštovanje prava sva tri naroda - srpskog, bošnjačkog i hrvatskog.

XS
SM
MD
LG