Dostupni linkovi

Jahjaga čestila Božić


Predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga, povodom Božića, uputila je čestitke kosovskom biskupu Dodë Gjergji, i svim vjernicima hršćanske vjeroispovesti.

"Neka ovaj praznik provedemo uz radost i slogu sa našim porodicama, uz dobra koja nam je Bog podario", navodi se u čestici.

"Božić nalazi našu zemlju, Republiku Kosovo, sa velikim brojem dostignuća u svim oblastima,posvećenost povećanju blagostanja za naše građane bez obzira na nacionalnost i vjeru, za ekonomski razvoj uz jasne ciljeve ka euroatlantskim integracijama", rekla je Jahajga.

Ona je dodala da na tom putu ima dosta izazova i poteškoća, izražavajući nadu ća će ih zajedno savladati, u cilju bolje budućnosti za sve građane Kosova.

"Za Božićno slavlje upućujem čestitke svim rukovodiocima i pripadnicima međunarodnih misija u našoj zemlji, ambasadorima i predstavnicima diplomatskih misija i svim ostalim međunarodnim predstavnicima, koji će slaviti ovaj značajan dan u našoj zemlji", stoji između ostalog u božićnoj čestitki predsjednice Atifete Jahajaga.

XS
SM
MD
LG