Dostupni linkovi

Uhapšen pukovnik Vojske Srbije zbog mita


Vojnobezbjednosna agencija Srbije podnijela je prijave protiv šest osoba osumnjičenih za primanje i davanje mita, a među osumnjičenima je i jedan pukovnik.

Krivičnom prijavom je obuhvaćeno šest osoba, od kojih su četiri profesionalna pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jedan penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane i jedan civil.

Prvoosumnjičeni je pukovnik S.B. iz Uprave za kadrove Ministarstva odbrane, koji se tereti da je u više navrata primio mito kako bi na osnovu službenog položaja i u okviru svojih službenih ovlašćenja ostvario uticaj na rešavanje statusnih pitanja i zapošljavanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Za ista krivična delja osumnjičeni su i podoficir Vojske Srbije S.M. i penzionisani pripadnik Ministarstva odbrane M.G, dok se podoficiri Vojske Srbije S.V. i G.M. i civil P.C. sumnjiče za trgovinu uticajem.

Prvoosumnjičeni je nakon policijskog zadržavanja danas, uz krivičnu prijavu, predat višem javnom tužiocu u Beogradu, dok su ostali osumnjičeni pušteni da se brane sa slobode.

XS
SM
MD
LG