Dostupni linkovi

Nikolić: Ako ode Vlada, idem i ja


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio da ne podržava baš sve poteze Vlade, ali tvrdi da su jedan tim i da će zajedno i otići.

"Nismo ni u kakvoj kohabitaciji", rekao je predsednik Srbije za N1 televiziju i dodao i da bi on mogao možda i "politički da se izvuče ako vladi ne krene", ali da su tu zajedno i da će ako tako bude zajedno i otići.

"To što je podržavam javno znači da stojim iza toga. Ako odemo idemo svi" dodao je.

On je ocijenio da su mjere koje vlada primjenjue riskantne za nju, ali da je premijer Vučić u godinama kada može da rizikuje i da jedan mandat provede u opoziciji a da ga narod nakon toga vrati na vlast, ali da smatra da će do sljedećih izbora Vlada Srbije potpuno stabilizovati situaciju u zemlji i da ima velike šanse da i pored tih mera ostane na vlasti.

Na pitanje ko je taj ko želi da on ode sa funkcije predsjednika, Nikolić je rekao da su to možda baš oni koji žele i kojima treba slabiji Aleksandar Vučić, koji, naglasio je, ima njegovu podršku uprkos tome što im stavovi po mnogim pitanjima u prethodnih 20 godina nisu bili istovjetni, ali su oni uspijevali da sve probleme riješe.

XS
SM
MD
LG