Dostupni linkovi

Policija u Sent Luisu ubila crnog tinejdžera


Policija u Sent Luisu ubila je crnog tinejdžera, u blizini mjesta gdje je Michael Brown ubijen u avgustu što je izazvalo brojne proteste.

Policija okruga St Luis, saopštila je da je pucala na čovjeka koji je na benziskoj pumpi imao oružje i nišanio na policiju.

Berkley, jedno od predgradja St.Louisa, u američkoj državi Missouri, potpuno je opasan policijom. Ovaj dio udaljen je samo dvije milje od Fergusona, predgradja u kojem je policajac ubio Michaela Browna, zbog čije su pogibije održane brojne demonstracije širom SAD.

Novo ubistvo izazvalo je nove prosteste.

Nova žrtva identifikovana je kao Antonio Martin, takođe osamnaestogodišnjak.

Portparol policije, narednik Brian Schellman, u saopštenju je objavio kako je policija obavljala rutinske provjere na benzinskoj pumpi, kada su uočili da im se približavaju dvojica mladića.

Jedan od njih uperio je pištolj u policajca, na šta je ovaj odgovorio s nekoliko, smrtonosnih pucnjeva. Drugi mladić je, prema policijskom saopštenju, pobjegao.

Na američkoj televiziji prikazana je žena koja je predstavljena kao Toni Martin, identifikovala je mrtvoga mladića kao svoga sina Antonia.

O ubistvu ju je obavijestila djevojka njenog osamnaestogodišnjeg sina, nakon čega je odmah došla na mjesto tragedije.

Policija regiona St.Louis dala je obavijest kako je policajac otvorio vatru "u strahu za svoj život." U augustu ubijeni Michael Brown bio je nenaoružan, ali je policajac koji ga je ubio oslobodjen optužbe.

XS
SM
MD
LG